A fi sau a nu fi Charlie ?

     

In aceasta perioada cu totii am asistat la o multime de stiri pe tema atentatului de la Paris.

Trebuie totusi sa admitem ca, libertatea de exprimare nu este nici pe departe acelasi lucru cu bataia de joc la adresa unei culturi.Nu trebuie facuta confuzia dintre pamflet si bataie de joc.Aici a fost mai mult decat pamflet… au fost subiecte concepute, editate , promovate, si publicate constient de catre redactorii revistei Charlie Hebdo.

Consider ca pe baza acestui subiect, daca ar fi existat moderatie si respect din punct de vedere cultural , nu s-ar fi ajuns la asa ceva. Spiritul de creatie a scapat cu mult de sub control, rezultatul fiind unul cu mult peste asteptari, cu mult peste cel al unui scenariu de groaza.

Chiar daca editori revistei Charlie Hebdo, au fost constienti de-alungul timpului de agresivitatea articolelor pe care le publicau la adresa culturii islamice, asta nu permite si nu sustine cu nimic, niciodata , faptele comise de acei asa numiti ,,teroristi”…

Clar a fost un semnal de alarma, o razbunare cu mult peste masura, dar reactia celor ce au comis aceste crime este din nou una de neadmis. Chiar daca articolele care aduceau jigniri la adresa culturii si religiei lor, tot nu poate fi admisibil asa ceva.

Ceea ce sa intamplat a fost efectul de bumerang,in urma bataii de joc prin niste publicatii intelese de o societate ca fiind pamflet si de o alta societate , care era totodata subiectul principal, bataie de joc, rezultatul fiind unul…. criminal…

Consider ca in urma unui astfel de eveniment negru , ar trebui noi ca si civilizatie a terrei sa admitem ca nu suntem singuri pe acest pamant… avem nevoie sa invatam din nou ca este nevoie de a convietui…. nimeni nu este superior nimanui…. ar trebui totusi incercarea de a diminua atitudinea si astfel de reactii violente.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s