De ce are Auchan preturi mici?…Pentru ca….

Cu totii suntem cumparatori… unii mai cumpatati,altii mai echilibrati,cu totii sustinem aceste mari lanturi de market-uri,supermarketuri,hipermarketuri.Totusi consider ca ar trebui sa ne punem intotdeauna niste semne de intrebare la care sa ne gasim singuri raspunsurile.Unul din aceste semne ar fi , de ce Auchan are preturi mai mici , spre deosebire de fostul supermarket Real…. deoarece..: Real cand era pe piata din romania folosea marfa din hipermarketurile METRO,in special marfa de o calitate buna sa zicem….Auchan?utilzeaza marfa mult mai ieftina folosind diverse strategi,fie plasand la raft marfuri de calitatea inferioara , a IIa , a III a,fie marfa stok china,fie marfuri cu termen scurt de valabilitate.

La final daca tragem linie ne vom da seama ca de fapt nu am beneficiat de nici o economie , ba chiar din contra , am cumparat ceva de calitate indoilenica.

Plecand de la celebra lor piata de legume pana la raioanele de textile,sau diverse produse din china, totul este mult inferior.

In fond si la urma urmei nu asta este problema,problema este ca de fapt noi suntem, inca , o piata ce cumparam cele mai proaste produse din europa,caliatte inferioara,in traducere libera inca sustinem si suntem asa zisa groapa de gunoi a Europei din pacate….In afara cumparam lucruri de calitate mai buna la preturi cel putin similare cu preturile de la noi.Problema este de fapt in resursa financiara a fiecaruia dintre noi,si cand statisticile indica ca un roman cheltuie in medie aproximativ 47% din venitul sau,asta reprezinta o problema!Problema care ne transforma rand pe rand clienti acestor lanturi de magazine fie Auchan,fie Lidl,fie Cora ,etc….Consecintele aceste probleme venit/calitate/pret se vor observa mai tarziu asupra fiecarui organism/consumator.

In concluzie poate ca ar fi cat mai bine sa incercam cat putem de mult sa cumparam din clasicele piete (unde si aici avem o alta problema) insa va trebui sa cautam insistent cu privirea oamenii care pot fi identificati ca producatori.

Asa arata un vanzator-producator

Asa arata un vanzator-neproducator

De ce spun asta? Deoarece pietele de la noi si ele insasi au devenit o strategie de marketing agresiva la modul ca marfa de pe tarabe ajunge la a 4 a mana la vanzare,vanduta de catre oameni care nici nu au idee cum a crescut leguma respectiva.Incurajez procurarea de produse alimentare din zone cat mai autentice cu putina,mediul rural.

Primul aspect ar fi caliatatea mult superioara a produselor,si faptul ca doar asa putem sustine cu adevarat producatorii , care de cele mai multe ori se confrunta cu o diminuara a preturilor celor ce distribuie aceste produse in pietele de legume din orase.

Povestea va continua….

Reclame

2 comentarii

 1. In principiu este adevarat ce spui aici dar..da exista un dar…aproape ca imi vine sa spun ca chiar daca teoretic este adevarat ce spui in practica lucrurile pot sta altfel: de exemplu, de bine de rau produsele din magazine mai beneficiaza pe ici pe colo de cate un control al calitatii dar pe taranul roman nu il controleaza nimeni la cat erbicid si chimicale a pus pe produsele respective si desi s_a construit asa un fel de cult al taranului roman cinstit si sarac eu nu prea mai cred in el_in taran .Ca o fi sarac e lesne de vazut, dar ca ii da cinstea si corectitudinea pe dinafara nu e mereu adevarat.Pune si el chimicale la greu, de, dupa ureche ca nu are cunostinte prea bine bazate de agricultura si oricum nu il controleaza nimeni si tot a pierdut o vara intreaga cu o parcela de legume, de ce sa nu scoata si el ceva bani,daca lumea da buluc ca e rosia „ca odata in copilaria noastra”.Nu mai e demult ca atunci si nici nu o vom mai intalni prea curand pntru ca nici semintele de rasad nu mai sunt de pe la noi…Deci chiar nu stii care o fi cea mai buna alegere magazinul sau micul producator oricum mie imi inspira cam aceeasi incredere adica aproape nula.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

  1. Corect,sunt perfect de acord cu ceea ce spui,insa cat despre controlul calitatii la noi lasa de dorit,cat despre OPC nu vreau sa mai discut ,ai sa ramai socat….insa spre deosebire de taranul de la noi,micul producator ,care da si el cu chimicale normal,asta nu exista,se folosesc clar si in culturile de la tara,dar spre deosebire de ceea ce cumparam din magazin,eliminam toate acele alte substante care le fac sa reziste atata timp pana le vom cumpara noi….e greu de crezut sa gasesti o sala verde in aceeasi stare , si peste 4 zile intrun supermarket mare…sau salata verde din china….nu stiu ce mai poate fi natural in ea…pe cand aia pe care o luam de la noi ,de aici,stropita cu chimicale ,tine o zi si a doua e pe duca,..asta denota ca suntem mai low level cu substantele….eu cel putin legumele le cumpar de la diverse mici aprozaruri de cartier doarece stiu ca se aprovizioneaza de la mici producatori cu sere de pe langa bucuresti,deci elimin transportul de drum lung…pe mine ma ingrijoreaza altceva…noi suntem ok…dar copii?viitorul? Iti recomand un film ,pe youtube HOME, este interesant

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s